Agenda – De Kruidenhoeve

Agenda

Algemene informatie en Programma 2018.
Stichting De Kruidenhoeve  Den Oosterhuis 10  7707 PE Balkbrug (Ov)

  • De natuurvriendelijke sier- en kruidentuinen van De Kruidenhoeve zijn in de maanden juni, juli en augustus te bezoeken op elke dinsdag en woensdag, altijd van 12.00 tot 17.00 uur.
    De tuinen hebben een oppervlakte van ruim 4000 m2 en enkele dierenweitjes. Een bijna 1 kilometer lang wandelpad slingert zich op een natuurlijke wijze door de verschillende tuingedeelten. Men wandelt door de groentetuin, vuurtuin, langs heksentuin en keukenhof, door de bostuin, maar ook door het geurlaantje, over het kruidenpad en langs de dierenweiden.
  • In de tuin en in het theehuis zullen dit jaar bijzondere glasobjecten te zien zijn van glaskunstenares Marjan van Schaik uit Dedemsvaart. (www.glasatelierbreekbaar.nl).
  • Uniek in Nederland is de uitgebreide collectie zogenoemde Bachplanten ten behoeve van de Bachremedies, ontwikkeld door de Engelse arts dr. Edward Bach.
  • Voor kinderen van ongeveer 4 tot 12 jaar is er het leuke, spannende en tegelijk educatieve SpeurNeuzenPad dat zij samen met hun begeleiders kunnen volgen.
  • Groepen met rondleiding door de tuinen (maximaal ca 25 personen) en OER-kokenANDERS (voor groepjes van minimaal 6 tot maximaal 10 personen) uitsluitend op afspraak.

Bijdrage tuin volwassenen: € 5.-, kinderen van 4 tot 12 jaar € 2.-, incl. SpeurNeuzenPad.


DE KRUIDENHOEVE – BALKBRUG (Ov) – PROGRAMMA

mrt
9
vr
2018
NL-doet @ De Kruidenhoeve
mrt 9 @ 9:30 am – 4:30 pm

Omschrijving

Planten vrijmaken van onkruid en gevallen bladeren. De paden weer netjes en begaanbaar maken. Hekwerk repareren en schilderen. Sommige struiken en planten snoeien. Kruidenplanten die de winter niet hebben overleefd opnieuw poten. Gevallen takken opruimen.

Resultaat

Nette opgeruimde tuinen waar de bezoekers weer kunnen kennismaken met veel genees- en keukenkruiden met daarbij de informatie over het nut van deze planten.

Vrijwilligers kunnen de handen uit de mouwen steken. Ze worden zeer gewaardeerd en goed verzorgd met koffie/thee en een lekkere lunch. Graag aanmelden via: NLDoet

apr
7
za
2018
Optreden Tuinkoor @ Terrein Ommerschans
apr 7 @ 2:00 pm – 4:00 pm

200 jaar geleden was Ommerschans de eerste strafkolonie was van de Maatschappij van Weldadigheid. Duizenden landlopers, paupers, dronkaards en andere ‘lui levende armen’ waren toen ondergebracht in het gesticht Ommerschans om heropgevoed te worden en te leren werken voor hun bed, brood en kleding. Van het toenmalige grootste gebouw van Nederland resten nu slechts nog de fundamenten.

Om de grootte van dit gebouw zichtbaar te maken hebben we uw hulp nodig. Met zo’n 600 personen, noabers uit Witharen, Vinkenbuurt, Ommerschans en Balkbrug, willen we zaterdag 7 april een Menselijk Lint vormen op de plek van dit gebouw. Iedereen die helpt krijgt een t-shirt als teken van verbondenheid met deze bijzondere plek in onze ‘achtertuin’.

Tijdens de feestelijkheden rondom De Ommerschans: levensliederen met het Pauperkoor (Tuinkoor met extra zangers).

jun
16
za
2018
Open tuinendag ‘Tuin & Kunst
jun 16 @ 10:00 am – 5:00 pm

In samenwerking met beeldend kunstenaar Marie Louise Minke.

jun
23
za
2018
workshop OERkoken-ANDERS
jun 23 @ 3:00 pm – 5:30 pm

In het kader van de jubileum feestelijkheden bij de Ommerschans: Het koken van Paupersoep op een primitief houtvuur met groenten en kruiden uit de biologische tuinen van De Kruidenhoeve. Voor deze workshop kan men zich individueel aanmelden. Gaat door bij minimaal 6 deelnemers tot maximaal 12 personen. € 17.50 per persoon, inclusief koffie/thee bij aanvang en het gezamenlijk eten van de soep met brood.

jul
1
zo
2018
Muzikale tuinwandeling m.m.v. het Tuinkoor @ De Kruidenhoeve
jul 1 @ 3:00 pm – 4:30 pm

Het tuinkoor neemt u mee op een muzikale wandeling door de tuinen.

Welkom vanaf 14:15 uur

Aanvang 15:00 uur

jul
21
za
2018
Zomeravond Tuinconcert @ De Kruidenhoeve
jul 21 @ 8:00 pm – 10:00 pm

Met gitaristen/zangers Frits van der Zwan en boswachters Nico Arkes en Wendy Vroome en jong talent Bente Wassens, Romy en Lindy Renker, Dané Gerritsen en Eva-Lynn Altena.
Tuinen te bezichtigen vanaf 19.15 uur. Bijdrage € 10.00, incl. tuinbezoek en consumptie in de pauze.
Reserveren gewenst via onderstaand formulier:

Contactformulier
Bezig met versturen

(zo nodig slechtweer voorziening)

jul
28
za
2018
workshop OERkoken-ANDERS
jul 28 @ 3:00 pm – 5:30 pm

In het kader van de jubileum feestelijkheden bij de Ommerschans: Het koken van Paupersoep op een primitief houtvuur met groenten en kruiden uit de biologische tuinen van De Kruidenhoeve. Voor deze workshop kan men zich individueel aanmelden. Gaat door bij minimaal 6 deelnemers tot maximaal 12 personen. € 17.50 per persoon, inclusief koffie/thee bij aanvang en het gezamenlijk eten van de soep met brood.

logo-ictatwork-800