Welkom

Welkom bij De Kruidenhoeve

De Kruidenhoeve is gelegen in het buitengebied van Balkbrug, grenzend aan het mooie Reestdal en vlakbij het oude Jodenvonder. Het vonder (bruggetje) is in december 2007 geheel gerestaureerd. Op deze mooie plek staat deze oude Saksische boerderij.

Sinds maart 2024 wonen de huidige eigenaren Matthijs en Jettie samen met hun kinderen in de woonboerderij. "Wij hopen dat u net zo geniet van deze prachtige plek als wij doen. Welkom en graag tot ziens!"

Wij verhuren:
- een 2-persoons verblijf (begane grond) met privé parkeerplaats en overdekt terras
- een luxe vrijstaande vakantiewoning voor 6/7 personen (opening najaar 2024)

Omgeving
In de omgeving van De Kruidenhoeve zijn diverse verrassende wandel- en fietsroutes te vinden. De Kruidenhoeve biedt wandelaars en fietsers, maar ook anderen, in ieder jaargetijde een prettige plek voor logies en ontbijt. Vanaf De Kruidenhoeve starten enkele wandelroutes.

De boerderij is gelegen in het buitengebied, ongeveer vier kilometer van de dorpskern van Balkbrug met supermarkt, drogist, bloemisterij, enkele eetgelegenheden en een fantastisch mooi openluchtzwembad “Heuveltjesbosbad”. Naar de andere kant bereikt u na vier km de kern van Dedemsvaart. Dit is een wat grotere plaats met een uitgebreid winkelbestand, een museum, een theatertje in een oude gashouder en een overdekt zwembad. Hier heeft u een grotere keus aan eetgelegenheden.

Bent u op zoek naar een overnachting op de grens van Drenthe en Overijssel, midden in het idyllische Reestdal, dan is De Kruidenhoeve een goede keuze.

Historie
De historie van deze bijzondere plek willen wij graag met u delen. In 1979 streken Willem en Anneke Smits neer op deze mooie plek en vanaf die tijd werd hard gewerkt in en rond de boerderij. De grond is vanaf die tijd uitsluitend bewerkt zonder gif, bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Pas in de negentiger jaren ontstonden de tuinen met de vele (geneeskunde)kruiden en vaste planten.

Historie tuinen gesloten voor bezoekers - eigen gebruik
De privé tuinen zijn aangelegd door de vorige eigenaren met (thema-borders in verschillende kleuren) omvatten een oppervlakte van meer dan 4000 vierkante meter. Bostuin, disteltuin, moestuin, bijen- en vlindertuin met bijenstal, kunstwerk van wijlen Jef Depassé, boomgaard, poel, kleurige borders met sierplanten, maar vooral (genees)kruiden, zogenaamde 'Bachplanten', wilde bloemen en veel meer. Een pad van bijna een kilometer lengte voert langs alle mooie plekjes en zitjes.  Verder zijn er het Geurlaantje en het Kruidenpad en er is een heksentuin met vooral heksenkruiden (ook afweerkruiden tegen heksen en duivels) en gifplanten.

Historie impressie van de tuinen van De Kruidenhoeve in herfsttooi 2023 door Roelof Overweg.

 

Nieuwe Promo gemaakt door Roelof Overweg

 

Nieuwe lentebeelden in het voorjaar 2022 gemaakt door Roelof Overweg

 

 

Het mooie nazomerweer inspireerde Roelof Overweg (PR & Communicatie De Kruidenhoeve) tot de volgende beelden:

 


 

Promofilm 2021, gemaakt door Roelof Overweg (PR & Communicatie De Kruidenhoeve)


 


 

Hieronder Historisch overzicht diverse mediabeelden 

logo-ictatwork-800