Welkom

Welkom in de  natuurvriendelijke sier-(kruiden)tuinen van De Kruidenhoeve.

De Kruidenhoeve is gelegen in het buitengebied van Balkbrug, grenzend aan het mooie Reestdal en vlakbij het oude Jodenvonder. Het vonder (bruggetje) is in december 2007 geheel gerestaureerd.  Op deze mooie plek staat de oude Saksische, rietgedekte, boerderij van Willem en Anneke Smits. Naast de boerderij staat een ooievaarsnest.

In 1979 streken Willem en Anneke neer op deze mooie plek en vanaf die tijd werd hard gewerkt in en rond de boerderij. De grond is vanaf die tijd uitsluitend bewerkt zonder gif, bestrijdingsmiddelen of kunstmest.
Pas in de negentiger jaren ontstonden de tuinen met de vele (genees)kruiden en vaste planten. Van mei tot en met september zijn de tuinen te bezichtigen voor groepen. Dit kan uitsluitend op afspraak.

De Tuinen omvatten een oppervlakte van meer dan 4000 vierkante meter. Bostuin, disteltuin, moestuin, bijen- en vlindertuin met bijenstal, expositieruimte / theehuis, kunstwerk van wijlen Jef Depassé, boomgaard, poel, kleurige borders met sierplanten, maar vooral (genees)kruiden, zogenaamde 'Bachplanten', wilde bloemen en veel meer. Een pad van bijna een kilometer lengte voert langs alle mooie plekjes en zitjes.  Verder zijn er het Geurlaantje en het Kruidenpad en er is een heksentuin met vooral heksenkruiden (ook afweerkruiden tegen heksen en duivels) en gifplanten. 

Nieuwe Promo gemaakt door Roelof Overweg

Nieuwe lentebeelden in het voorjaar 2022 gemaakt door Roelof Overweg

Het mooie nazomerweer inspireerde Roelof Overweg (PR & Communicatie De Kruidenhoeve) tot de volgende beelden:

Promofilm 2021, gemaakt door Roelof Overweg (PR & Communicatie De Kruidenhoeve)

 

2019 Medewerking Tuinkoor aan Hendrik Groen toneelproductie 'Zolang er leven is' in theater de Voorveghter in Hardenberg.

Video van het Tuinconcert van 23 juni 2019

Roelof Overweg heeft ook voor 2019 weer een Promofilmpje gemaakt

Hieronder Historisch overzicht diverse mediabeelden

VACATURES

We hebben het zo nu en dan erg druk met het onderhoud van de tuinen en zoeken enkele vrijwilligers die in de loop van het jaar een paar dagdelen in de tuin willen helpen met onder meer wieden, snoeien, verpoten. 
Wat afstand betreft het liefst iemand uit de omgeving van Balkbrug. 
Voor informatie bel met Willem of Anneke Smits: 0523-656049 of stuur een bericht via het contactformulierUitleg toolbar van de folders en nieuwsbrieven
Toolbar PDF:


  • Als je op het laatste icoontje onder aan een folder of nieuwsbrief  (pijlen alle kanten op), dan vergroot de pagina.
  • In het grote formaat vind je opnieuw de toolbar links onderaan de pagina.
  • Klik je weer op het laatste icoon (pijlen alle kanten op), dan sluit het bestand zich weer.
  • Dit geldt voor alle pdf-bestanden in deze website
  • Er staat ook een icoon op om het bestand te downloaden. Probeer ook de andere icoontjes maar eens uit
logo-ictatwork-800