Agenda

Algemene informatie en Programma
Stichting De Kruidenhoeve  Den Oosterhuis 10  7707 PE Balkbrug (Ov)

 • De natuurvriendelijke sier- en kruidentuinen van De Kruidenhoeve zijn in de maanden juni, juli en augustus te bezoeken op elke dinsdag en woensdag, altijd van 12.00 tot 17.00 uur.
  De tuinen hebben een oppervlakte van ruim 4000 m2 en enkele dierenweitjes. Een bijna 1 kilometer lang wandelpad slingert zich op een natuurlijke wijze door de verschillende tuingedeelten. Men wandelt door de groentetuin, vuurtuin, langs heksentuin en keukenhof, door de bostuin, maar ook door het geurlaantje, over het kruidenpad en langs de dierenweiden.
 • In de tuin en/of in het theehuis zal dit jaar opnieuw een expositie worden gehouden van een bekende kunstenaar/kunstenares.
 • Uniek in Nederland is de uitgebreide collectie zogenoemde Bachplanten ten behoeve van de Bachremedies, ontwikkeld door de Engelse arts dr. Edward Bach.
 • Voor kinderen van ongeveer 4 tot 12 jaar is er het leuke, spannende en tegelijk educatieve SpeurNeuzenPad dat zij samen met hun begeleiders kunnen volgen.
 • Groepen met rondleiding door de tuinen (maximaal ca 25 personen) en OER-kokenANDERS (voor groepjes van minimaal 6 tot maximaal 10 personen) uitsluitend op afspraak.

Bijdrage tuin volwassenen: € 5.-, kinderen van 4 tot 12 jaar € 2.-, incl. SpeurNeuzenPad.


DE KRUIDENHOEVE – BALKBRUG (Ov) – PROGRAMMA

jun
1
ma
2020
Expositie beeldend kunstenaars Martha Veldthuis uit Ruinerwold en Elisa van den Berg uit Meppel
jun 1 – aug 31 hele dag

Martha Veldthuis

FILOSOFIE:

Niet het contrast tussen het mannelijke en het vrouwelijke maar het samengaan van deze eigenschappen in ieder mens houdt mij bezig. Beeldend werken is communiceren. Van communicatie boeien mij met name gevoelsmatige en gedragsmatige aspecten, veel meer dan het doorgeven van concrete informatie. De overdracht van gevoelens, zoals agressie, blijdschap, verlegenheid, angst, eenzaamheid, arrogantie, etc., tracht ik middels mijn werk tot uitdrukking te brengen.

Bekijk hier haar website.

Elisa van den Berg

Mijn achtergrond:

 • Verbindend Beeldend kunstenaar
 • Docente Beeldende vorming (Hogeschool Windesheim huidig Artez)
 • Volgde diverse trainingen voor Kunstzinnige therapie en Coaching (kunstzinnig dynamisch en provocatief)
 • Talentenfluisteraar

Bekijk haar website

jun
7
zo
2020
Tuinconcert door het Tuinkoor (Afgelast) @ De Kruidenhoeve
jun 7 @ 15.00 – 16.30

Wegens Corona-virus afgelast.

jun
20
za
2020
Open tuinendag ‘Tuin & Kunst
jun 20 @ 10.00 – 17.00

In samenwerking met beeldend kunstenaar Marie Louise Minke.

jul
12
zo
2020
Zomermiddag concert @ De Kruidenhoeve
jul 12 @ 15.00 – 16.30

M.m.v. Two Kings

Long live the kings

Two Kings bestaat uit Erik Zonneveld en David Stolze. Twee muzikanten die de laatste 20 jaar met name actief zijn geweest in het bluesrock circuit.Als zanger en gitarist van FatMouth (wellicht ‘the best band in the world’) hebben ze in die twintig jaar ontelbare kroegen en podia bezocht. In de autoritten van en naar de optredens werd er door Erik en David naar ‘mooie muziek” geluisterd. Prachtige en intrigerende nummers die onmogelijk op een bluesrock podium ten gehore gebracht konden worden.

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan is er gezocht naar een nieuw initiatief om de eigen versies van deze mooie liedjes aan Nederland te laten horen.

Genieten

Met Two Kings haal je een duo in huis dat, met een akoestisch gitaartje en een mondharmonica, een zeer breed scala aan mooie liedjes over het voetlicht brengt.
Zowel Nederlands- als Engelstalig. Van smartlappen tot rockballads. Van alternatief tot pop. Met als enige criterium; wij vinden het een mooi liedje.

Ben je dus toe aan een welverdiend eargasm? Nodig Two Kings dan uit. Lekker onderuithangen, een rood wijntje of een wit biertje erbij en lekker genieten van een reis door de wereld van de mooie liedjes.

Website. Facebookpagina.

Tuinen te bezichtigen vanaf 14.15 uur. Bijdrage € 8.00, incl. tuinbezoek en consumptie in de pauze.
(zo nodig slechtweer voorziening)

Reserveren gewenst: met contactformulier of telefonisch: 0523 656 049

aug
15
za
2020
Zomeravond Tuinconcert @ De Kruidenhoeve
aug 15 @ 20.00 – 22.00

Luister (unplugged)

Luister speelt bekende rock- pop- en luisterliedjes in een akoestisch jasje.
De toevoeging unplugged verwijst naar de MTV Unplugged sessies uit de jaren negentig. Hier gaven bekende artiesten een optreden in een akoestische setting. Dit is ook de insteek waarop wij met Luister muziek willen maken. Iets bijdragen aan de sfeer met muziek die wel de ruimte vult maar niet overheerst. Live achtergrond muziek geschikt voor op een (tuin)feestje, terras, receptie of evenement.

Na ons eerste optreden in 2015 bij HardenbergBuiten hebben we al veel mooie dingen
mogen doen. Van optredens op verschillende campings, terrassen, tuinfeestjes en
evenementen (o.a. Landlevenwinter in het Openluchtmuseum in Arnhem, tussen Slik en
zand op Ameland, Samenloop voor hoop) tot besloten feestjes in intieme zaaltjes, mooie buitenlocaties, een restaurant of huiskamer.

In 2017 hebben we meegedaan aan De Dag van de Kampvuur muzikant. Een akoestische muziekwedstrijd die op meer dan twintig Natuurkampeerterreinen in Nederland werd gehouden. Hier wisten we bij de jury de juiste snaar te raken en werden uitgeroepen tot regio winnaar.

Vanaf April 2019 bestaat Luister niet langer uit twee personen maar is, naast Wim en David, Mariska als vast bandlid toegetreden.

Luister bestaat uit:
Mariska; zang en percussie
Wim: zang, gitaar, mondharmonica en percussie
David: gitaar, basdrum, percussie en achtergrondzang

Kijk rustig rond op onze website of facebook pagina

Graag tot Luister.

 

Tuinen te bezichtigen vanaf 19.15 uur. Bijdrage € 10.00, incl. tuinbezoek en consumptie in de pauze.
(zo nodig slechtweer voorziening)

Reserveren gewenst: met contactformulier of telefonisch: 0523 656 049

logo-ictatwork-800